Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
  





English     

БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТЪР "МАДАРА"
ви кани на

8-МИ БЪЛГАРСКИ КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ В БОСТЪН
по повод Ден на българската просвета и култура и
на славянската писменост

Неделя, 13 май, 2012 г. от 17:00 ч.

AДРЕС: ACAS CENTER,
29 Montvale Ave, Woburn, MA, 01801; MAP >>
Public transportation Bus 134, stop Woburn City Hall, schedule >>


Близо 60 танцьори и изпълнители ще представят танци, песни и обичаи от различни етнографски области на България, разкривайки  пъстротата и ритмите на една неповторима фолклорна магия!

Фетивалът ще започне с КОНЦЕРТНА ЧАСТ и ще завърши с ТАНЦОВА ЧАСТ!
Носете си удобни обувки за хора :)

С УЧАСТИЕТО НА

НАШИТЕ СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ ОТ ЧИКАГО
ФОЛКЛОРЕН ТАНСОВ АНСАМБЪЛ "ХОРО
www.horochicago.com

БЪЛГАРСКИ ФОЛКОРЕН ХОР И ОРКЕСТЪР – „ДИВИ ЖЕНИ"
25 американски жени под ръководството на известната
изпълнителка и диригент ТАТЯНА СЪРБИНКСА
www.divizheni.net

ФОЛКЛОРНА ПЕВЧЕСКА ГРУПА - „ЗОРНИЦА”
единствената американска мъжка певческа група-оркестър
за български фолклор под ръководството ТАТЯНА СЪРБИНКСА
www.tatianasarbinska.com/ensembles.html

БИЛЕТИ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ:
на вратата или предварително от Българският магазин,
170 Мain st, Woburn, MA (9 am - 6 pm)

В цената на билета е включена и почерпка:
$20 предварително, $25 на вратата;
$ 15 предварително $ 20 на вратата за студенти и възрастни над 65 г; деца под 12 г безплатно

Фестивалът е вдъхновен от  любовта ни към българския  фолклор и желанието ни да го опознаем, съхраним и предадем на децата си!  Както и да популяризираме нашето фолклорно богатсво сред американската публика!


"HORO" participation in the festival is supported by


За повече информация: 617.800.9720 or center.madara@gmail.com


FOLK DANCE ENSEMBLES


АНСАМБЪЛЪТ ЗА БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ "ХОРО" е създаден в Чикаго през 2003 г. от Ирина Гочева и Тодор Гочев, които са негови артистични директори и досега. Към настоящия момент ансамбълът е с численост около 40 човека – мъже, жени и тийнейджъри, които са обединени около общата любов към българския народен танц. Ансамбълът представя танци от всички големи етнографски региони на България – Северняшка, Тракийска, Шопска, Добруджанска, Пиринска и Родопска.
Ирина Гочева е завършила Държавното хореографско училище в София и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Работила е като хореограф на ансамбъл "Сливен". Тодор Гочев е дългогодишен солист на ансамбъл "Сливен" и признат майстор на тракийските танци..
ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ НА:
www.horochicago.com

ЖЕНСКИ ХОР И ОРКЕСТЪР „ДИВИ ЖЕНИ”
е съставен от 25 американки , основат през 2000 в Бостън от именитата ни певица и диригент Татяна Сърбинска.  Всички те репетират и пеят българските народни песни с такава любов и старание, с което печелят многобройни почитатели както в САЩ така и в България.  Репертоарът им е много богат от традиционни селски песни, до по-съвременни обработки.  Хора е участвал в редица фестивали,  концерти и семинари в Нова Англия  и Ню Йорк. „Диви Жени” имат собствено турне  и в България,  с концерти в София, Копривщица,  Пловдив, Благоевград и Чепеларе.  Техните концерти са отразени в редица  български телевизионни предавания. За повече информация относно групата посетете: http://www.divizheni.net

МЪЖКИ ХОР И ОРКЕСТЪР – „ЗОРНИЦА”
Основан през 1992 г в Бостън от Татяна Сърбинска. Той е първият мъжки хор в Америка за български фолклор. Има разнообразен репертоар както от традиционни български песни, така и от стари градски песни и от различните райони на Балканите. Групата участва в редица международни фестивали и концерти в Нова Англия и е пътува два пъти до България, през 2000 г. и 2005 г., като има концертни участия на фолклорния фестивал в Копривщица, в Държавния оперен театър в Благоевград, и по Българската национална телевизия.

Татяна Сърбинска е възпитаничка на Академията за музика, танци и изобразителни изкуство в Пловдив. Известно време е солистка на фолклорен ансамбъл „Пирин”. От 1991 г живее в САЩ, където преподава в Бостънската Консерватория и Консерваторията на Нова Англия. Основава и ръководи формациите: „ Омая”, „Орфея”, „Диви жени” и „Зорница”, които и в момента успешно популяризират българския национален фолклор. За нея пресата в Бостън пише: „Татяна Сърбинска е изпълнител с блестящ стил, богата вокална техника, и жизнено артистично присъствие”.
За повече информация посетете страницата: www.tatianasarbinska.com

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona