Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
 




Only the GOOD news ...


ДесиСлава подари на българи в Бостън една незабравима вечер.
дата 5 октомври, 2008
автор Десислава Райчева

Само няколко часа след като кацна на летището в Бостън след два поредни концерта в Чикаго, Деси пребори умората и събра сили да омае с чар, глас и отлично настроение всички гости. Публиката вече претръпнала от чакане в един от най-изисканите ресторанти в сърцето на Бостън, се изправи на крака още при появата на дивата.
Звездата беше посрещната по стар български обичай с домашно омесена питка от фенка и сол. Първата част беше с песни от нейния репертоар между които “Бели нощи”, “Казваш, че ме обичаш”, “Невъзможно е да спрем”, “No soy tal mujer” и изненадата “Черен сняг” все още неиздавана балада. Естествено не мина и без народните хора, които бяха поведени от танцьорите на местния фолклорен състав “Лудо младо”.

Последва кратка почивка, в която Деси се включи в благотворителната кампания за подпомагане на Ива Цекова, течаща паралелно с концерта. След като завършва балакаварската си степен в Харвард, Ива успешно стартира професионалната си кариета във финансовата компания Фидейлити. Не за дълго обаче. Тя се разболява от левкемия и в момента е на дълго лечение, нуждаещо се от финансова подкрепа. В подкрепа на Ива Деси подписа свой плакат за голямата награда от благотворителната томбола, запозна се и с майка и, с която ги сближи и съгражданство в гр. Пловдив. Разгледа и изложбата подготвена от снимки от колекцията на Ива.

Втората част подсилена с енергия от вкусната вечеря и от настроението на публиката, Деси откри с буйни танци. Те продължиха неспирно с песни от балканския регион, извиха се отново и български хора. Масите бяха опустели, за сметка на дансинга. Публиката, предимно от студенти от почти всички университети в Бостън както и млади професионалисти от престижни фирми показа, че умее не само да учи и работи, но и да прави най-добрите партита, по мнeния на американците в заведението.

Сред публиката имаше и доста американски почитали на звездата. Един от тях влезе с диск на Деси в ръка. Той знаеше всички нейни песни и пееше с Деси на български през цялото време. Някой от интернационалните гости споделиха че познават звездата от участията и в телевизиите на Испания и Гърция. Други споделиха че са и станали фенове чрез Youtube.

В края на вечерта бяха изтеглени и наградите от благотворителната томбола. Голямата награда, плакат с автограф и прегръдка от Деси беше спечелена от млада дама. Ива благодари лично на всички за подкрепата и участието им в кампанията.

Самата Деси също получи подаръци от организаторите – чаша от Бостън да добави към колекцията си, цветя и картината “Слънчоглед” на Ива. Тя благодари на главния виновник за доброто посрещане организирано от Виолета Желязкова с признанието, че това е бил един от най-хубавите концерти от турнето и в САЩ. Благодари и на страхотната влюбена и в нея публика за танците, настроението, пригласянето в песните. Последната песен за вечерта беше великолепното изпълнение на “Една българска роза”.

След края на концерта Деси не бързаше да се раздели с нас и остана за автографи, снимки, разговори с фенове. Тя получи поздравления и от собствениците на ресторанта, които отбелязаха, че това е най-щастливата публика, която са виждали. Деси обеща да има още такива купони в града на университети, а ние и пожелахме да са пред многохилядна публика, и то скоро. Деси отпътува за Чикаго заредена с много енергия за следващите концерти. За нас останаха снимките, страхотния спомен и благодарността за това, че не ни подмина. Да се надяваме, че ще я посрещнем скоро отново тук.

Организаторите оказват и специална благодарност на всички включили се в кампанията за подпомагане на Ива, за моралната и парична подкрепа. Събраната сума от $1900 ще позволи на Ива да продължи възстановителните процедури по план.

На всички вас – до ново купонясване :)

Фото албум >>

 

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona